SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MIRISIMA!

//SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MIRISIMA!

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MIRISIMA!

SVE TAJNE KVALITETNIH PRIRODNIH PARFEMA, sa našom preporukom za one najbolje koji su u rangu sa najekskluzivnijim, a itekako nam dostupni zbog više nego povoljne cene!

SVE TAJNE KVALITETNIH PARFEMA!
(Kratak kurs o parfemima – naučite sve o njima u ovoj objavi)

Koja je tajna kvalitetnog parfema?

Šta je parfem?
Reč parfem (perfume) ima korene u latinskom: per znači kroz, a fumus znači dim. Prvi put su reč parfem upotrebili Francuzi za ugodne mirise koje je razvijao gorući mirisni štapić.

Parfemi su po sastavu smesa eteričnih ulja i raznih aromatičnih komponenata, fiksatora i rastvarača, najčešće alkohola, koja se upotrebljava na ljudskom telu ili predmetima da bi dobili ugodan miris.

Svaki čovek voli lepo mirisati i biti privlačan suprotnom i/ili istom polu, a naučno je i dokazano da nas na osnovi mirisa neko može odbiti ili privući. Stoga ne treba čuditi da parfemska industrija ulaže ogromne svote novaca na istraživanje i kreiranje novih mirisa kao i na njihovu reklamu – ipak su parfemi i muškarcima i ženama jedan od najomiljenijih poklona.

Zašto se miris parfema menja?
Da bi osetili kako neki miris zaista miriše, potrebno je pričekati otprilike pola sata od nanošenja kako bi se razvila parfemska kompozicija i miris „zasijao u punom sjaju“. Naime, struktura parfema ili parfemska kompozicija se sastoji od tzv. nota. Mirisi koje osetite prilikom nanošenja parfema su visoke ili gornje note, najčešće citrusne, voćne ili lagano cvetne. Nakon što alkoholna osnova ispari, do izražaja dolaze dominantne srednje note, koje se razvijaju kada nastane hemijska reakcija kože i samog parfema. Srednje note se osećaju do sat vremena, a zatim se pojavljuju bazne note, koje se najduže zadrže na koži. Kao baza najčešće se koriste mošus, tamjan, sandalovina, vanila ili smole poput pačulija, a njihov miris možete osetiti i do 24 sata od nanošenja.

Što zapravo kupujemo pod imenom „parfem“?
Razlikujemo:

PARFEM – koncentracija mirisnog/eteričnog ulja u njegovom sastavu je 15-30% te na koži traje od šest do osam sati

EAU DE PARFUM (EDP) – koncentracija mirisnog/eteričnog ulja u njegovom sastavu je 8-15% te na koži traje pet do sedam sati

EAU DE TOILETTE (EDT) – koncentracija mirisnog/eteričnog ulja u njegovom sastavu je 4-8% te na koži traje četiri do šest sati

EAU DE COLOGNE (EDC)- zbog malog procenta mirisnih/eteričnih ulja 2-5%, a visokog procenta alkohola u svom sastavu ima najkraće trajanje na koži, svega dva do tri sata.

Opasnost od loših kopija parfema:
Osim što parfem neće potpuno isto mirisati a njegova trajnost će biti puno kraća od originalnog parfema moguće su i neke nuspojave:

– glavobolje i migrene
– problemi sa sinusima
– svrab
– osip
– osećaj pečenje na koži
– disajni problemi (gušenje)

Odabir najkvalitetnijih parfema na tržištu:

Parfemi brendova koje vam nudimo su vrhunskog kvaliteta upravo zbog upotrebe visoko kvalitetnih sirovina čiji je krajnji proizvod harmoničan parfem sa dugotrajnim mirisom.
Kako ženski, tako i muški parfemi sadrže u sebi 20% uljane esencije, u takvom odnosu uljanih esencija u parfemima koje karakteriše samo najekskluzivnije, a samim tim i najskuplje, često većini nama nedostupne parfeme.
Proizvodnja se obavlja u Češkoj fabrici, koja ne samo da ima sertifikate i dozvole za proizvodnju kozmetičkih preparata, nego ima i dozvolu za proizvodnju farmaceutskih lekova.

Druga karakteristika kvaliteta ovih parfema je tehnologija proizvodnje. Upravo zbog fabrike na visokom tehnološkom nivou i praćenja kvalitete proizvoda. Primer: prilikom proizvodnje parfema nakon mešanja esencijalnih ulja kod jeftinijih proizvođača parfem se odmah pakuje i pušta u prodaju. Međutim takvim načinom mešanja ne dobije se kvalitetan proizvod. U Essens fabrici parfemi se nakon mešanja ostavljaju da odstoje 8 nedelja kako bi se sastojci prirodnim putem potpuno izmešali i time se dobio vrhunski proizvod koji će sačuvati jedinstveni miris i do 12 sati nakon stavljanja na kožu.

Kvalitet ESSENS parfema

Prema ispitivanjima korisnika pokazalo se da upravo ovi parfemi drže prvo mesto prema subjektivnom mišljenju korisnika. Ocena se temelji na ličnom iskustvu korisnika najviše obraćajući pažnju na kvalitet i trajnost(postojanost) mirisa, kao sekundarni kriterijum gledala se cena i ambalaža.

Essens parfemi su vrhunskog kvalitete sa sadržajem od 20% esencije, bez prisustva vode, što ih čini pravim parfemima a ne toaletnim vodicama ili „eau de parfume“.

Tehnologija proizvodnje je jednaka originalnim parfemima.

Kako bi parfem što pre proizveli i pustili na tržište većina proizvođača izmeša esencije i alkohol te odmah puni bočice. Essens parfemi pre punjenja stoje 8 nedelja kako bi se sastojci prirodnim putem izmešali i vezali, tako da ne dolazi do uništenja sastojaka koji se ne smeju gubiti iz parfema.

Essens parfemi trenutno imaju 60 mirisa (40 ženskih i 20 muških), uskoro izlaze novi, a tu je i veliki izbor misrisnih nota LR, SW, FL, DIONIS, koji su potpuno prirodni, antialergijski, vrhunskog kvaliteta, postojani i po ljudsko zdravlje neškodljivi

..a takođe su u ponudi i gelovi za tuširanje, kao i balzami za telo na bazi konopljinog ulja i soli iz mrtvog mora (dostupni u svim notama vaših omiljenih mirisa).

Zato mi više nemamo glavobolju kada sebi i drugima treba da odaberemo i preporučimo parfem i to onaj pravi, u svakom smislu!

Objavljeno od | 2019-03-24T11:28:54+01:00 24 марта, 2019|Kategorije: Parfemi|0 Komentara

Leave A Comment